RONDE VAN BELGIE – BALOISE BELGIUM TOUR – rit 2

De eerste rit in deze Belgium Tour brengt de renners van Lochristi naar Knokke-Heist over een vlak parcours van 178,5 km. Van bij de start, na amper 2 km gaan 6 renners in de aanval. Deze groep loopt tot maximum 6 minuten uit. De laatste overlever van deze vluchtersgroep is Sander Cordeel die standhoudt tot op 1,5 km van de finish.
De laatste 60 km is het een nerveuze bedoening in het peloton. Deze rit is bij uitstek een kolfje naar de hand van de spurters ook al loopt de laatste 100m steil naar boven op De Wandelaar in Knokke-Heist. De spurtersploegen hebben er dus alle belang bij de koers onder controle te houden en naar het einde toe de juiste man in de goede positie te brengen.
Op 12 km van de eindstreep voelt Tiesj zijn achterband leeglopen. In overleg met de volgwagen wordt echter gewacht tot 7,5 km voor het eind om van fiets te wisselen. Op dat moment komt het peloton immers op een strook met wind op kop wat de snelheid wat afremt wat het terugkomen vergemakkelijkt. Met de hulp van Jelle Vanendert slaagt Tiesj er in om binnen de km zijn plaats in het peloton terug in te nemen en binnen de 4 km rijdt hij alweer in de kop van het peloton om te helpen Jens Debusschere in een goede positie naar de laatste km te brengen. De sprinttrein van LTS wordt echter gebroken door een lekke band van Jurgen Roelandts in volle voorbereiding van de spurt. Jens die toch nog kan gebracht worden door Marcel Sieberg rijdt nog een verbluffende spurt en wordt 3de. Boonen wint voor de derde keer op rij de eerste rit in de Baloise Tour. Tiesj eindigt nog 28ste na een bewogen finale.