RONDE VAN BELGIE – BALOISE BELGIUM TOUR – rit 3

De derde rit van Knokke-Heist naar Herzele is meer dan 201 km lang en krijgt een mooie finale in de Vlaamse Ardennen met o.a drie passages over de kasseien van de Paddestraat en de Lippenhovestraat.
Na een zeer snel eerste uur van meer dan 45 km per uur breekt de koers helemaal los op 60 km van de eindstreep. Joker+Soudal (in oranje gelegenheidstruien van Joker + ipv Lotto) zijn zeker mee de smaakmakers van deze koers met een sterke Jurgen Roelandts die de groep geregeld op sleeptouw neemt. Thomas Degendt maakt deel uit van de laatste lange vlucht van drie maar moet met een hongerklop de twee medevluchters laten gaan. Naesen en Reynes blijven tot zo’n 10 km voor de streep voorop.
Tiesj kan zich in de finale goed in de kop van koers houden en wanneer Dimitri Claeys op zo’n 6 km van de aankomst ten aanval trekt countert hij samen met Van Avermaet en Leukemans. Met zijn vieren kunnen ze een kleine kloof slaan maar de overmacht van de Etixx-ploeg is te sterk. Op 1,5 km van de streep komt een grote groep terug en komt de spurt op gang. A. Demare wint voor Boonen en Roelandts.
Tiesj weet zich ondanks de net geleverde inspanning toch goed te plaatsen in een eerste groep en eindigt als 7de. Het groepje van 7 heeft nog een kleine voorsprong van 2 seconden. In de stand klimt Tiesj van de 67ste naar de 25ste plaats en heeft een achterstand van 37 seconden.