CRITERIUM DU DAUPHINE – rit 1 – Ugine – Albertville 131,5 km

In het Criterium du Dauphiné komen heel wat kandidaat Tourrenners en kandidaat Tourwinnaars de laatste noodzakelijke procentjes aan hun vorm toevoegen. Bijzonder mooi volk dus aan de start van deze 8-daagse rittenwedstrijd in de Rhônes-Alpes. Bijzonder mooi en zwaar parcours ook.
De eerste rit over 131,5 km wordt door de kenners bestempeld als een rit die beklonken zal worden met een massaspurt. In de 6 plaatselijke rondes ligt echter een venijnige Côte de Villard van 1,2 km met een stijgingsprecentage van meer dan 8 %.
De rit kent een vrij typisch verloop met een lange ontsnapping van 4 waarvan de laatste, Bjorn Thurau het tot ver in de rit zal uitzingen. De laatste beklimming van de Côte gooit de opbouw naar de verwachte eindspurt door elkaar. Sommige renners moeten toch lossen en de Brit Kennaugh weet nog te ontsnappen en net voor het aanstormende peloton de zege te pakken.
Tiesj is mee met het eerste deel van het peloton. De LTS spurter Kris Boeckmans is licht achterop geraakt en in samenspraak met Tony Gallopin wordt de kaart van Tiesj getrokken voor de eindspurt. Hij kan zich perfect plaatsen in het wiel van Modolo. In een open sprint eindigt Tiesj knap 3de (4de in de uitslag) achter Modolo en Boasson Hagen. Gerrans wordt 4de en verder in de toptien bevinden zich Bouhanni en andere snelle jongens.
Met zijn 4de plaats krijgt Tiesj ook de eerste jongerentrui! Knap!
Het slechte nieuws bij de start van deze rittenkoers is echter de val van ploegmaat Gert Dockx die met een elleboogbreuk en sleutelbeenbreuk de koers moet verlaten! Via deze weg veel sterkte aan Gert en spoedig en goed herstel!