CRITERIUM DU DAUPHINE – rit 5 – Digne-les-Bains – Pra-Loup – 161 km

Met rit 5 begint de Dauphiné aan het zwaardere werk. De eerste van 4 klimritten loopt over het zelfde parcours als de 17de rit in de komende Ronde van Frankrijk. Voor de echte klassementsmannen dus een serieuze test hoever ze staan in hun voorbereiding. Voor Tiesj een kennismaking met het hooggebergte bij de pro’s.
Na 4 km gaan 7 renners in de aanval met daarbij ploegmaat Tim Wellens en ook de Belg Pieter Serry. Ze bereiken een maximale voorsprong van bijna 5 minuten maar nog voor de top van de Col d’Allos, berg van eerste categorie, worden ze gegrepen van wat dan nog overblijft van het peloton. Bij de beklimming van deze Col d’Allos heeft Tiesj ook de rol moeten lossen wanneer de trein van Sky er een verschroeiend tempo op nahoudt.
Net voor de top plaatst R. Bardet een versnelling en in de 25 km lange en gevaarlijke afdaling loopt hij tot 1min20 uit op de eerste achtervolgers. Hij wint de rit met een dikke 30 seconden voorsprong op Teejay Van Garderen, die de nieuwe leider wordt.
Tiesj rijdt een goede beklimming en afdaling en komt alleen binnen als 53ste op 8 min 04. In het klassement staat hij nu 45ste op 8 min 33. In het jongerenklassement staat hij 10de op 8 min 13.