CLASICA SAN SEBASTIAN

Na een onderbreking van een maand herneemt Tiesj vandaag de competitie. De Clasica San sebastian is een WorldTour wedstrijd. Dit betekent alle WorldTourploegen aan de start. Bovendien staan vele ploegen met toppers aan de start voor de eerste klassieker van de tweede seizoenshelft.
Tijdens de onderbreking heeft Tiesj niet stil gezeten maar een intense hoogtestage ingelast. Zijn stage werpt meteen vruchten af. Tiesj rijdt een sterke wedstrijd en sterke finale. Op de laatste klim van de dag zit hij nog in de buurt van Alaphilippe, Barguil e.a. Wanneer hij van kop afgaat en achteraan van deze kleine groep terug aansluit laat de renner achter Barguil en Alaphilippe een gat vallen. Barguil en Alaphilippe rijden nog naar de groep van Valverde en spurten mee voor de tweede plaats. Tiesj kan het gat niet meer dichten. Daarmee zijn de kansen op een top 10 plaats vervlogen. Uiteindelijk eindigt Tiesj op een verdienstelijke 19de plaats op 24 seconden van de winnaar.
De jonge Adam Yates wint verrassend de wedstrijd. Nadien bleek Van Avermaet in de aanval te zijn geweest maar deze werd door een onvoorzichtige motard van de weg gereden. Vandaar de verwarring bij Yates die dacht dat Van Avermaet nog voor was.
De uitzending van de Baskische televisie was dramatisch waardoor we van de strijd op de laatste klim niets gezien hebben. Het is uitkijken naar de volgende wedstrijden (Eneco-tour) dichter bij huis.

BELGISCH KAMPIOENSCHAP – WINNAAR PRONOSTIEK

Ter gelegenheid van het BK konden wielerliefhebbers zowel in Kring De Melac als op de bussen naar het BK een gokje wagen op de uitslag van de wedstrijd. Er werd aan 1 euro per pronostiek voor 104 euro in de pot gedropt. Willy Vanmelkebeke won de pot met Jurgen Roelandts (2de), Greg Van Avermaet (3de) en Tom Van Asbroeck (6de). Proficiat aan de winnaar!