ENECOTOUR – RIT 7

De 7de en laatste rit werd aangekondigd als een soort mini Ronde van Vlaanderen. De machtsexplosie van Tim Wellens in de rit van gisteren bezorgde Tim echter een vrij geruststellende voorsprong. Bovendien beschikte Tim over een ijzersterke ploeg zodoende werd de koers, wat het klassement betreft, een maat voor niets of toch bijna.
Van bij de start ontstaat een vrij ruime kopgroep die tot meer dan 4 minuten uitloopt. Bij de eerste passage over de Muur ontsnappen 3 renners uit die 14-koppige groep. Deze 3 blijven vooruit en Quinziato wint voor Leukemans en Lampaert. Voor de rest controleert LTS de koers perfect. Van de verwachtte aanvallen op de leiderspositie van Tim Wellens komt niets in huis.
Tiesj doet zijn deel van het ploegwerk en draagt zo zijn steentje bij tot de uiterst succesvolle Enecotour 2015 voor LTS met de leiderstrui in het algemeen klassement (Tim), de leiderstrui in het puntenklassement (André Greipel), het ploegenklassement en twee ritzeges. Bovendien behaalt Tiesj zelf drie toptienplaatsen (8ste, 7de en 6de) en een 8ste plaats in het eindklassement.