ENECOTOUR – RIT 6

De 6de rit moet wat spektakelwaarde betreft in geen enkel opzicht onderdoen voor rit 5. Integendeel. In het prachtig decor van de streek rond Houffalize met een koersweer van hoog flandriengehalte werd het een koers om als supporter van te smullen. De niet onopgemerkte supportersdelegatie van de Supportersclub van Tiesj zorgde voor de nodige vocale steun zowel bij de start, onderweg als in de laatste meters van het parcours.
Ditmaal breekt de finale los op 70 km van het einde en terug worden we als supporters van Tiesj verwend met alweer een opmerkelijke prestatie. In die finale krijgen we permanent wisselende situaties van ongeveer een 15-tal hoofdrolspelers. Belangrijkste tenoren in die finale zijn Van Avermaet, Gilbert, Geschke, Bakelandts, Kelderman, Ulissi, Tiesj en een oersterke Tim Wellens die er de laatste 20 km een one-manshow van maakt. Maar ook Tiesj laat zich zeker niet onbetuigd in deze schitterende wedstrijdfinale met wisselende kansen.
Net op het moment dat Tiesj bij de neutrale wagen wat drinken gaat ophalen ontploft de koers helemaal. Bakelandts steekt nog maar eens het vuur aan de lont maar het is Tim Wellens die al snel de fakkel overneemt in het zicht van de gouden kilometer en aan zijn 20-km lange solo begint. Tiesj blijft in de achtervolgende groep schitterend werk verrichten en eindigt uiteindelijk op een 7de plaats. Hij wordt nu 9de in het klassement op 2min13 van ploegmaat Tim Wellens die een dubbelslag slaat: rit winnaar en nieuwe leider.