OMLOOP HET NIEUWSBLAD

Veel volk aan de start van deze 71ste Omloop. En vooral veel supporters van Tiesj die zowel bij de start als bij de aankomst voor de nodige animatie zorgden. Tot spijt van wie enquetes veel waarheid toekent dat jongeren niet meer geïnteresseerd zouden zijn in koers waren het hier de jongeren die met veel enthousiasme het publiek warm maakten voor de openingsklassieker.
En de koers zelf was er ééntje om vingers en duimen van af te likken. Met Tiesj in een glansrol. Op de Taaienberg, zo’n 57 km van de aankomst, gaan Rowe en Van Avermaet zwaar tekeer. Oss en Finn laten het gat vallen. Tiesj doorziet het manoeuver en maakt de sprong naar de twee. Even later sluit Sagan aan. Met zijn vieren slorpen ze snel de vroege vluchters op. De besten kunnen tot op de Lange Munte mee vooraan blijven. Uiteindelijk zal alleen een sterke Gougeard het geweld van de vier kunnen weerstaan en meestrijden voor de overwinning.
In de achtergrond probeert Etixx-Quickstep de bakens nog te verzetten maar zonder resultaat. De sterk vertegenwoordigde LTS-ploeg levert prachtig afstoppingswerk. De sterksten van de dag zitten duidelijk vooraan al worden ze in de laatste km’s nog fel opgejaagd door wat overblijft van het achtervolgende peloton.
In de spurt staat geen maat op Van Avermaet die de spurt van ver inzet. Sagan eindigt tweede en Tiesj kaapt een mooie derde plaats weg. Ploegmaat Jens Debusschere wint nog de spurt van het peloton en wordt 6de.
In het voor de gelegenheid tot supporterslokaal omgebouwde ‘Speakers Corner’ wordt de koers gevierd! Een geslaagde start voor Tiesj van het Belgische wielerseizoen en een geslaagde supportersreünie van Supportersclub Tiesj Benoot.