STRADE BIANCHE

Strade Bianche, of de Parijs – Roubaix van ItaliĆ«, is vooral bekend omwille van zijn vele km witte grindwegen. Een wedstrijd waar alle toppers naar uitkijken.
Het voorspelde regenweer bleef uit maar de grote renners waren op de afspraak. LTS trok voluit de kaart van Tiesj die een sterke wedstrijd reed. LTS was de hele wedstrijd lang zeer alert. Twee man mee in de vroege vlucht en Maxime Monfort sterk in de voorlaatste ontsnapping van de dag. Ook op zo’n 30 km was LTS nog met drie man aanwezig in het peleton dat dan al tot zo’n 45 man herleid was.
Op 19 km voor de finish, op een zwaar oplopend stuk, voert Sagan de forcing. Er ontstaat een kopgroep van 4 man: Sagan, Cancellara, Stybar en Brambilla, als laatste overblijver van de ontsnapping met Monfort. Tiesj volgt in de eerstvolgende groep met Van Avermaet, Nibali, Kwiatkovski e.a. De vier koplopers blijven lange tijd met een 15 seconden vooruit rijden. Brambilla rijdt nog weg maar wordt in de laatste 400 meter door Cancellara geremonteerd die de koers wint. Stybar wordt tweede. Brambilla derde.
Tiesj eindigt op een zeer verdienstelijke 8ste plaats waarmee hij bewijst dat hij een plaats tussen de grote jongens veroverd heeft.