RECORDBANK E3 PRIJS HARELBEKE

In tegenstelling tot de weersberichten van woensdagavond wordt de E3 prijs toch bij mooi weer verreden. Maar er is een ander deelnemersveld aan de start dan in Dwars door Vlaanderen en ook het parcours is nog wat zwaarder. Een groep van 8 rijdt lange tijd voorop.
De koers breekt los op de Taaienberg op nog 80 km van de streep. Jurgen Roelandts, Boonen, Tiesj .. voeren de forcing en er komt een mooie groep tot stand met alle grote namen: Cancellara, Terpstra, Stybar, Boom, Roelandts, De Vreese, Vanmarcke, Sagan, Kwiatkovski, Stannard, Tiesj …
Cancellara krijgt pech waardoor de schwung er wat uit is. Een tweede groep komt aansluiten en de eerste vluchters van de dag worden teruggenomen. In de achtergrond doet Trek een zware inspanning om Cancellara terug te brengen en dat lukt. Bij de beklimming van de Karnemelkbeekstraat gaan Kwiatkovski en Sagan hard door. Stybar en Trentin proberen nog aan te sluiten maar het lukt hen niet. Tiesj zet zich in het wiel van Cancellara maar ook die kan de kloof niet meer dichten. Met nog 30 km te gaan werken de twee vluchters goed samen en wat de 4 Etixx-Quicksteppers ook proberen de koers is gereden.
Kwiatkovski wint en Stannard wint de spurt van de groep. Tiesj wordt 5de van de groep en dus 7de in de einduitslag. Alweer een sterke wedstrijd in een zware wedstrijd.

Tiesj rijdt zondag 27 maart toch Gent-Wevelgem! Vertrekplaats Deinze.