GENT-WEVELGEM

Wat een koers! Met nog meer dan 140 km te rijden van de 243 km breekt het peloton in stukken. Na de kopgroep van 5 vroege vluchters ontstaat zo’n belangrijke groep van 34 met daarin veel toppers als Cancellara, Van Avermaet, Sagan, Boonen met 4 ploegmaats en ook LTS is met 5 renners mee waaronder ook Tiesj. Vanmarcke heeft de goede waaier gemist en onder impuls van zijn Lotto Jumbo komt de tweede waaier op 90 km vooraan aansluiten. De 5 vluchters zijn intussen gegrepen door het eerste peloton op zo’n 115 km voor het eind.
Op ongeveer 80 km van de finish komt Jens Debusschere ten val. Jens, die met het ontbreken van Greipel in de kop van de koers de kopman was bij LTS moet de wedstrijd verlaten en de ploeg moet van tactiek veranderen. Op 67 km van Wevelgem gaat Tiesj met Brutt, Trentin, Oss en Nizzolo in de aanval om zo Jurgen Roelandts in de spreekwoordelijke zetel te zetten in wat dan nog van het peloton overblijft. Zij houden tot 15 km voor de steile beklimming van de Kemmelberg stand.
Op de Kemmel gaan Sagan en Cancellara in de aanval. Alleen Sep Vanmarcke kan de twee bijbenen. Onderweg rapen ze Kutznetzov op die nog voor de Kemmel een vrijgeleide had gekregen van het peloton.
De vier werken goed samen. Wat Etixx-Quickstep en de andere achtervolgers ook proberen, de sterksten zitten duidelijk vooraan. Deze keer laat Sagan zich niet verrassen. Hij wint voor Sep Vamarcke en de Rus. In de spurt voor de 5de plaats wordt Tiesj 11de en dus 15de in de einduitslag. Maar wat een wedstrijd. Met drie zware wedstrijden op 5 dagen is het tijd om te rusten en zo goed mogelijk te recuperen voor Vlaanderens mooiste volgende zondag.

Niet te vergeten op zondag 3 april: supportersevenement in supporters Lokaal De Melac in Zwijnaarde met beelden op groot scherm en lekkere Vlaamse frietjes en bovenal goed gezelschap!