AMSTEL GOLD RACE

Een ontsnapping van 9 man die tot meer dan 15 minuten voorsprong bij elkaar fietsen domineert lange tijd deze Amstel Gold Race. Bij de laatste beklimming van de Gulperberg op 41 km van de finish komen de favorieten vooraan in het peloton postvatten. Ook Tiesj zien we dan nog in de eerste 10 en ook bij de beklimming van de Kruisberg kan hij zich nog naar voor werken. Op de Eyserbosweg, met nog 36 km voor de boeg, lopen de benen plots vol en voelt Tiesj dat het toch zijn dag niet zal worden. Even verder stapt hij uit de wedstrijd.
Vooraan zijn ploegmaat Tim Wellens en Jelle Vanendert wel van de partij. Wanneer de overblijvers van de vroege vlucht gegrepen worden door Sagan en co, is Tim mee met de eersten. Het is uiteindelijk Valgren Andersen die met Kreuziger nog wegkomt uit de selecte kopgroep met o.a. Valverde, Alaphilippe, Sagan. Andersen wint . Tim Wellens wordt 6de.