Ronde van Zwitserland – rit 9

De laatste rit is er één met drie cols van buitencategorie en de uitdaging voor Tiesj is zijn 4de plaats te behouden, wie weet 8 seconden in te lopen op Patrick Konrad om misschien in extremis nog een podiumplek weg te kapen.

De vluchter van de dag die met succes zijn onderneming afrondt is Hugh Carthy. Hij wint solo voor Dennis en Bernal. Het werd een boeiende wedstrijd met veel aanvallers en naderhand afvallers. Tiesj weet zich heel goed staande te houden in de groep van de leider tot de beklimming van de laatste col. Zelfs na een lekke band weet hij vrij snel zijn plaats in die groep terug in te nemen.

Wanneer Bernal en Dennis nog weggaan uit de groep van klassementsrenners is het vooral Tiesj die de achtervolging draaiende houdt. Hij moet 2’15” toegeven op de winnaar en 1’13” op Dennis en Bernal waarmee hij de derde dag op rij een fantastische prestatie neerzet. Hij wordt 7 de in de rituitslag en kan zijn 4de plaats behouden.

Een meer dan geslaagd wederoptreden na weken van veel revalidatiewerk en trainingsarbeid.