Ronde van Denemarken 21 tot 25 augustus 2019

Na heel bewogen dagen met het overlijden van ploegmaat Bjorg Lambrecht gaat het koersleven ook voor Tiesj verder.

De hele Lotto Soudal ploeg die deelneemt aan de Ronde van Denemarken is gemotiveerd om hun vele te vroeg overleden ploegmaat te eren met een sterke koers. En vanaf 1 slagen ze daar in. Tiesj kan met steun van Jasper De Buyst, die achter hem ‘het gat laat vallen’ meteen de eerste rit binnenhalen.

De tijdrit op de tweede dag zetten zowel Jasper als Tiesj, maar vooral Brent Van Moer een sterke tijd neer en staan ze met hun drie nu mooi in de toptien van het klassement.

Bij het eind van de derde rit mist Lotto Soudal echter de goede ontsnapping en het wordt dan al duidelijk dat het eindklassement naar zich toehalen heel moeilijk zal worden.

In de vierde rit rijdt de ploeg een zeer aandachtige koers. Tiesj valt op zo’n 10 km voor de finish weg uit de eerste groep door een lekke band. Een sterke Jasper De Buyst trekt met een verbluffende spurt het laken naar zich toe en zorgt zo voor de tweede overwinning van Lotto Soudal. Tiesj verliest 56 seconden en valt daar door terug in het klassement naar een 13de plaats.

De laatste rit brengt de verwachte massaspurt die gewonnen wordt door Belgisch kampioen Tim Merlier.

Tiesj eindigt als 12de in het klassement deze Ronde van Denemarken.