TIESJ GEVELD DOOR KLIERKOORTS

Tiesj sukkelde sinds de week voor het WK in Firenze met keelpijn. Sinds het voorjaar had hij ook geregeld pijn door doorkomende wijsheidstanden. De verwijdering van de wijsheidstanden was reeds gepland voor direct na het seizoen. Op 18 oktober zijn zijn wijsheidstanden dan ook verwijderd. De eerste dagen na de ingreep had hij veel pijn en sterk gezwollen wangen. Na een paar dagen kwam daar een schurende keelpijn bij. Op maandag 28 oktober startte hij toch met de voorbereiding van het nieuwe seizoen met een zwemtraining van een half uur. Bij een routinecontrole op 31 oktober bij de dokter werd in een bloedanalyse klierkoorts vastgesteld. De eerste dagen leek dit nog vrij draaglijk en mocht hij les blijven volgen en eventueel zelfs licht trainen. Al snel kreeg hij echter last van erge keelpijn en gezwollen klieren in de hals. Bij een tweede controle op 7 november stelde de dokter een verergering vast en sinds dan moet Tiesj elke activiteit vermijden.

Dit betekent dat de voorbereiding voor het volgende seizoen ten vroegste in januari zal starten. Tiesj verliest dus heel wat voorbereidingstijd: minstens 10 weken vertraging en daar bij veel verlies van spierkracht en conditie die hij normaal van het vorige seizoen zou behouden hebben mocht hij reeds eind oktober de trainingen hebben kunnen aanvatten. Volgens de huidige stand van zaken zal hij ten vroegste eind juni terug in competitie kunnen komen. Klierkoorts is geen onschuldige infectie. Het is van het grootste belang voldoende rust in acht te nemen en zeker niet te vroeg te herbeginnen. Met het oog op de volgende jaren is het uiterst belangrijk zich nu zeer goed te verzorgen.