GOED VAN START IN HET NIEUWE SEIZOEN: 5de plaats – 145 deelnemers

Vandaag kon Tiesj eindelijk terug doen wat hij het liefst van al doet: wielerwedstrijden rijden. De Handzame Challenge start in Jabbeke in een druilerige koude regen. De vroege Belgische lente van de voorbije weken lijkt even helemaal weg. Na enkele km klaart de lucht echter helemaal op en krijgen we een fraaie 21ste maart, zij het een stuk frisser dan de voorbije dagen.De renners zorgen echter voor voldoende vuur om ons aan te warmen.
Na goed 25 km komt er mede door de felle wind en daar bijhorende waaiervorming een eerste grote breuk in het peloton. Er vormt zich een groep van 24 renners met daarin maar liefst 5 renners van Lotto-Belisol. Tiesj is net als de ploegmakkers heel bedrijvig. Als toeschouwer is niets te merken van het mogelijks nog ontbrekende koersritme. Bij de eerste passage in de Steenstraat, die op bepaalde stukken toch wel wat hellend is, zien we Tiesj op kop van de groep vroege vluchters heftig aan de boom schudden. Samen met de ploegmakkers trekt Tiesj de groep op een lint en scheurt deze in twee stukken. Zo ontstaat de definitieve kopgroep van 12 man op zo’n 70 km van de aankomst. Lotto-Belisol is met 4 man goed vertegenwoordigd maar ook EFC heeft 4 man mee en dan is er nog Joeri Calleeuw die de voorbije weken bewezen heeft in bijzonder goede doen te zijn.
De 12 werken goed samen en bouwen hun voorsprong stelselmatig uit. Bij het ingaan van de laatste 16 km, op 1 ronde van het einde hebben ze een voorsprong van 1 minuut en 42 seconden op een eerste achtervolgende groep. Het grote peloton volgt dan al op meer dan 3 minuten.
Op 10 km van het einde begint het steekspel. De eerste ontsnappingspoging komt van Belgisch kampioen Jens Wallays. Hij wordt snel teruggegrepen Dan onderneemt Maarten Craaghs een vluchtpoging. Even later is Amaury Capiot aan de beurt. Ook hij kan geen blijvende voorsprong uitbouwen. Rob Leemans lijkt er uiteindelijk in te slagen het definitieve gat te kunnen slaan. Joeri Calleeuw komt echter terug maar brengt Amaury en Tiesj mee. Om beurten vallen de LTB – boys aan maar Joeri Calleeuw krijgen ze er niet af. Op een 600 meter van de streep komen de vroege medevluchters terug aansluiten. Rob Leemans kan de sterke teamprestatie echter met glans afmaken. Hij haalt het voor Joeri Calleeuw en Benjamin Declercq. Amaury wordt 4de en Tiesj eindigt in zijn eerste wedstrijd van het seizoen knap 5de. De laatste km’s waren zwaar. De punch ontbreekt nog maar de conditie is vrij goed. Dit wekt vertrouwen voor de toekomst.