KERMISKOERS AMAY

Een prachtige lentedag in Amay. 155 renners aan de start. Tiesj vertoefde al van donderdag in de Ardennen en deed vrijdag daar nog een duurtraining van 4u, vandaar dat hij zonder verwachtingen aan de start staat. In de vierde ronde vertrekt een groep van 12 met daarin Sander Cordeel, Jens Wallays, Loïc Vliegen, Reinier Honigh. De sterkere renners in koers zijn meteen vertegenwoordigd en de kopgroep heeft snel 20sec. Tiesj probeert nog meerdere keren de sprong te maken maar de benen lopen al snel vol. Een heel ander gevoel dan tijdens de Handzame Challenge. De ontsnapping van de 12 lijkt meteen ook de goede. Zij zullen uiteindelijk voor de overwinning spurten. Tiesj rijdt de wedstrijd als training uit zonder zich nog te mengen in de achtervolging (die zich ver achter de koplopers afspeelt). De Nederlander Reinier Honigh wint voor Loïc Vliegen.