ANTWERP PORT EPIC 12 september

De Antwerp Port Epic wordt, hoe kan het ook anders, in het hinterland van de Antwerpse Haven betwist. Sinds enkele jaren met extra spektakelwaarde door de 36 km gravelstroken die in het parcours werden ingelast. Een type wedstrijd dus waar Tiesj van houdt.

Vier renners tekenen present voor de eerste ontsnapping van de dag maar de eigenlijk ontsnapping van 12 man ontstaat in schuifjes op nog bijna 80 km van de finish. De mannen van Alpecin Fenix, met Mathieu Vander Poel, zijn daarin met 4 man het sterkst vertegenwoordigd.

Tiesj die bij de eerste echte schermutselingen betrokken is is op het moment van de waarheid echter slecht gepositioneerd en mist de goede trein. In een verwoede poging terug aan te sluiten bij de kop van de wedstrijd ontsnapt hij samen met Bert De Backer en Kenneth Van Rooy nog uit het peloton. Op een bepaald moment naderen ze tot op 25 seconden van de kopgroep maar kunnen de aansluiting niet meer maken.

Vooraan is Vander Poel met Taco Van der Hoorn er van door gegaan. Vander Poel wint. Het drietal met Tiesj nadert nog tot op een 100-tal meter van wat overblijft van de eerste achtervolgende groep op Vander Poel. Tiesj wordt uiteindelijk 10de.