GP de WALLONIE

Een regenachtige dag in Walloniƫ maar de renners maakten er een mooi wielerspektakel van. Het duurt lang voor er een ontsnapping op gang komt. Uiteindelijk raken 4 renners weg maar die krijgen nooit echt veel voorsprong. Op iets minder dan 70 km voor de finish is hun verhaal dan ook geschreven.

De finale opent dus vroeg. Wanneer op 57 km voor het einde een groep van 6 renners wegrijdt met o.a. Laporte, Wellens, Campenaerts e.a. maakt Tiesj indruk in de manier waarop hij de ontstane kloof dicht. Uiteindelijk ontstaat er een mooie kopgroep. Met een snelle Laporte in de rangen loopt de samenwerking niet helemaal vlot en de vlucht wordt teniet gedaan.

Van dan af zijn er voortdurend demarrages maar tot een echte ontsnapping komt het niet meer. Het kaf wordt wel van het koren gescheiden en uiteindelijk draait zo’n 40 man de Citadel op om de strijd te beslissen.

In de spurt op de Citadel van Namen is Laporte de snelste. Tiesj wordt 9de.