CIRCUIT DE WALLONIE: 12de op 196 deelnemers

Vandaag staat een wedstrijd in het kader van de Topcompetitie voor de U27 op het programma. Ditmaal geen mooie lentedag maar eerder een herfstige dag halfweg mei. In een striemende regenbui gaan 196 renners van start voor een wedstrijd van 176 km. Met windkracht 5 Beaufort is het aangewezen vooraan in het peloton te koersen. Tot km 120 gebeurt er niets noemenswaardig. Maar bij een onverwachte kasseistrook op 117 km die volgens het roadbook pas op 127 km zou beginnen loopt Tiesj wat achterstand op en moet hij alles uit de kast halen om vooraan terug aan te sluiten.
Bij aanvang van de lokale ronden van 16 km met daarin drie keer de beklimming van Le Petit Try volgt Tiesj in een sterk uitgedund peloton op 44 seconden van 5 vluchters die er rond km 135 van doorgegaan zijn. Met nog 32 km te gaan zien we 4 Lotto-jongens vooraan in het peloton.
In de laatste ronde gaan een aantal renners in de tegenaanval met daarbij ploegmaats Louis en Xandro. Tiesj volgt in een groep van 12 op een 30 tal seconden.
Maurits Lammertink wint voor Dimitri Claeys, twee ex-profs. Tiesj wint nog de spurt van de achtervolgende groep waarmee hij op 1 km van de streep de laatste beklimming aanvat. Ploegmaat Louis Vervaeke wordt 5de en Xandro Meurisse 9de. Met Tiesj op de 12de plaats wordt Lotto tweede in het ploegenklassement en klimt op naar de derde plaats in de stand van de Topcompetitie.
Volgend weekend rijdt Tiesj geen wedstrijd maar bereidt zich voor op de Tour de l’Isard van 22 tot 25 mei.
http://www.belgiancycling.be/

Geef een reactie