Vuelta rit 12 – rit 13 – rit 14

Rit 12 wordt gewonnen door A. Geniez die Dylan Teuns en Victor Campenaerts verrast, die allen deel uitmaakten van een grote groep vluchters die de klassementsrenners lieten gaan. Tiesj komt binnen met de grote groep en eindigt vandaag als 51ste.

 

Rit 13 krijgt een vrij gelijkaardig verloop. In de ruime kopgroep zijn oorspronkelijk 5 renners van Lotto Soudal mee. De rit wordt gewonnen door de onbekende Oscar Rodriguez die in de laatste lastige km Majka en Teuns verslaat. Bjorg Lambrecht wordt knap 4de. Tiesj heeft voor de groupetto gekozen en komt als 113de binnen.

 

Rit 14 wordt vooral gekleurd door Kwiatkowski die er samen met 5 anderen waaronder Thomas De Gendt bijna van in de start vanonder trekt. Maar uiteindelijk wordt ook Kwiatkowski als laatste overblijver van de vlucht gegrepen en dan maken de klassementsrenners er een boeiende finale van op de lastige klim naar Les Paeres in Nava.

Tiesj gaat met de groep van de klassementsrenners mee tot op 45 km voor de streep. Dan laat hij lopen maar is tevreden over het verdere herstel na de antibioticakuur tengevolge van zijn kniekwetsuur. Hij loopt binnen als 85ste.