E3 Prijs Harelbeke

Ziek terug gekomen uit Parijs-Nice met twee dagen koorts in de week nadien twijfelt Tiesj of hij in deze editie van de E3-prijs een rol van betekenis zal kunnen spelen.

De verwachte traditionele vlucht van de dag komt in schuifjes tot stand en met 12 man is het geen ongevaarlijke ontsnapping. Een paar van de vroege vluchters zullen mee met de eersten Harelbeke bereiken.

Deceuninck-Quickstep opent de finale in de aanloop naar de Taaienberg op 80 km van de finish. Er ontstaat een selecte groep met daarin 4 man van Deceuninck-Quickstep en ook Van Aert en Van der Poel zijn van de partij. Tiesj heeft het moeilijk op de Taaienberg en kan bij deze groep met de favorieten niet aanpikken. Even lijkt het er op dat de koers gereden is. Tot Van Aert lek rijdt en terugvalt naar de groep met Van Avermaet, Naesen en ook Tiesj. Dit heeft een ander koersverloop tot gevolg. Samen met deze groep komt Tiesj terug in de kop van de koers.

Op de Boigneberg (66 km van het einde) gaat Asgreen van Deceuninck solo en zet zo zijn kompanen in de spreekwoordelijke zetel. Wanneer Van der Poel op de Stationsberg krachtig doortrekt komt Tiesj terecht in het tweede deel van wat dan nog van het peloton overblijft. Maar in de afzink gaat uit het eerste deel een groep van 6 weg met o.a. Naesen, Vermeersch, Senechal en een paar van de overgebleven vroege vluchters op zoek naar Asgreen. Het peloton loopt terug samen. Op de Paterberg ontsnappen Van der Poel, Van Aert, Van Avermaet en Stybar en slagen er in om op de Oude Kwaremont de 6 vluchters achter Asgreen te remonteren. Dit wordt dus een achtervolgende groep van 10. Tiesj volgt in een groep van een 20-tal op 40 seconden.

In de flink oplopende Karnemelkbeekstraat gaat Tiesj met Stuyven nog weg uit de groep in een ultieme poging terug in de kop van de koers te geraken. Dit lukt echter niet meer. Onderweg vervoegt zich nog Lampaert bij hen nadat die door een lekke band uit de kopgroep weggevallen is.

Op Tiegemberg komt Van Aert zichzelf even tegen en moet een groep met Van der Poel, Van Avermaet, Naesen, Stybar, Senechal e.a. laten gaan. Hij zal de aansluiting met de eersten niet meer maken.

Asgreen wordt ingelopen maar gaat op 3 km van de finish nog eens aan de haal en wint. Senechal wordt 2de, Van der Poel 3de.

Tiesj wordt 15de.