Dwars door Vlaanderen

Deze editie van Dwars door Vlaanderen wordt verreden op een zomerdag in maart met temperaturen tot 25 graden.

De finale van deze 187 km lange koers begint op 60 km van de finish in de afdaling van de Stationsberg. Tiesj rijdt attent voorin en begint wat verder dan ook in ideale positie aan de Taaienberg (58 km voor het eind). Er ontstaat een selecte groep van een 20-tal renners.

Een 7-tal renners uit deze groep gaat in de aanloop naar Berg-ten-Houte in de aanval. Onder hen Dylan Van Baarle die op de klim zelf het hazenpad kiest en er een lange solo van maar liefst 53 km van maakt en daarmee Dwars door Vlaanderen aan zijn palmares toevoegt.

Bij de tweede beklimming van de Knokteberg (35 km voor de finish) plaatst Tiesj een scherpe versnelling maar stelt op een 100-tal meter voor de top vast dat de ziekte van de voorbije dagen nog niet helemaal uit zijn lijf is en hij moet zich even herzetten en komt in een tweede groep achter de eenzame vluchter terecht.

Met de eindstreep in zicht loopt het achter Van Baarle allemaal terug samen. Van Baarle wint dus met een 20 seconden voorsprong na een solo van 53 km waar hij nooit meer dan 35 seconden voorsprong had!

Tiesj wordt 23ste en hoopt de komende dagen volledig hersteld te geraken met het oog op de Ronde van komende zondag.