Strade Bianche

Intussen is al uitgebreid verslag gedaan in de media over het verloop van de Strade Bianche en over de pijnlijke val van Tiesj.

Strade Bianche was bij uitstek de koers waar Tiesj naar toegewerkt had. Een koers die hem ook bijzonder goed ligt. Bewijs daarvan een 8ste plaats in 2017, een overwinning in 2018, een 5de plaats in 2019! Maar pech en valpartijen horen jammer genoeg bij koers. Tiesj zat perfect gepositioneerd, in het wiel van Alaphilippe en voor Pogacar, en er valt hem dus niets te verwijten bij de val. Een plotse windstoot blaast Oldani van rechts naar links over de grindweg en die sleurt zowat de helft van het peloton mee in zijn val. De gevolgen zijn bekend. Tiesj was één van de slachtoffers die de koers moest verlaten.

Het is nu vooral hopen op snel herstel en het herformuleren van de doelen.