E3 Harelbeke

25 maart 2022

E3 Prijs Harelbeke. Jumbo-Visma met een super Wout Van Aert verplettert de tegenstand. Van op de Taaienberg legt de ploeg zijn wil op. Wanneer daar een achtervolgende groep op de eerder ontsnapten gevormd wordt zijn 3 van de 7 man Jumbo-Vismakanjers. Met Van Aert, Laporte en Tiesj kunnen dan enkel nog Mohoric, Kung, Asgreen en Stuyven mee. Het is dan wel nog 80 km naar Harelbeke. Wanneer de achtervolgende groep dreigt terug te komen gaat Tiesj op Berg ten Stene tot driemaal toe de zweep er op leggen wat de achtervolgers meteen op 45 seconden terugzet. Net voor de Boigneberg stelt Tiesj vast dat het balhoofd van zijn fiets los zit wat te veel speling heeft op het stuur en sturen, vooral in bochten en op kasseien bemoeilijkt.

De achtervolgende groep blijft onder leiding van Ineos zwaar druk zetten. Op de Eikenberg op 62 km van de finish kunnen Gogl, Ballerini, Madouas, Narvaez, Van Baarle , Girmay, Turgis, Senechal en even later ook Tiller en ploegmaat Teunissen de sprong naar de groep maken. Intussen is de vroege ontsnapping teniet gedaan en alleen Oss heeft kunnen aanpikken.

Op de Stationsberg moeten Oss en Ballerini passen en met een moeilijk bestuurbare fiets op de hobbelige Stationsstraat heeft Tiesj veel moeite om voorin te blijven. Maar het lukt. Er blijven dan nog 16 renners over die de finale zullen rijden. Tiesj blijft waar mogelijk voor beukwerk zorgen. Zo komt hij op de N60 even met Senechal en Kung voorop. En wat verderop ook eens met Girmay. Al het zware werk beult de tegenstand af. Net voor de Paterberg krijgt Senechal af te rekenen met pech. Tiesj kan Van Aert en Laporte volgens het vooraf geplande scenario aan de voet van de Paterberg brengen. Van Aert gaat daar geweldig te keer en alleen Laporte is in staat om hem te volgen. Met nog 42 km te gaan zit Jumbo-Visma perfect op schema om de koers helemaal naar zijn hand te zetten.

Op het einde van de Kwaremont komt Tiesj op een gaatje te zitten maar met een verbeten inspanning weet hij zich tot bij de resterende 7 renners (Narvaez, Van Baarle, Madouas, Kung, Girmay, Mohoric en Asgreen) te werken die jacht maken op Van Aert en Laporte. Na het nodige herstel kan hij nog wat afstoppingswerk verrichten. Van Aert en Laporte werken schitterend af. Tiesj wordt 9de in de einduitslag.