Vuelta rit 17 – 18 – 19 – 20 – 21

Posted

Vanaf rit 17 voelt  Tiesj stilaan de kracht terugkomen. De val, gevolgd door antibioticakuur en daaropvolgend darmklachten hebben veel energie gekost. Zowel mentaal als fysiek heeft hij zware inspanningen geleverd om de dip te boven te komen. Geleidelijk kan er, tijdens de Vuelta zelf, aan de heropstanding gewerkt worden.

In rit 17 wordt hij 113de, 133ste in rit 18, in rit 19 wordt hij 31ste, in rit 20 wordt hij 51ste. In rit 20 kan hij op de eerste klim Thomas De Gendt nog een handje toesteken om in een goede positie het zware klimwerk aan te vatten.

In de slotrit doet hij de leadout voor Tosh en komt als 111de over de streep. In het eindklassement eindigt hij als 95ste op 3 u 14′ 12 “.

Tiesj eindigt De Vuelta met een goed gevoel en hoopt dat de geleverde arbeid zich in het verdere verloop van het seizoen uitbetaalt.

Vuelta rit 15 en 16

Posted

Rit 15 wordt gewonnen door T. Pinot. Tiesj kan de groep van de klassementsrenners volgen tot hij op 60 km voor de finish lek rijdt. Hij komt nog eens terug tot in die groep maar laat dan lopen. Nog steeds herstellend van de val in het begin van de Vuelta komt hij uiteindelijk als 81ste met de grupetto binnen.

Rit 16 is een tijdrit over 32 km. Aangezien Tiesj geen klassement te verdedigen heeft rijdt hij deze tijdrit als training zoals trouwens de hele Vuelta noodgedwongen geworden is. De tijdrit wordt gewonnen door tijdritspecialist R. Dennis. Tiesj eindigt als 75ste op 4 minuten 23 seconden van de winnaar.

WK selectie voor Tiesj

Posted

Na een selectie voor Richmond (2015) Bergen (2017) wordt Tiesj voor een derde keer geselecteerd voor het WK op de weg op zondag 30 september in Innsbruck. Samen met Tim Wellens, Greg Van Avermaet, Dylan Teuns, Laurens De Plus, Ben Hermans, Xandro Meurisse  en Serge Pauwels zal hij België vertegenwoordigen.

De reactie van Tiesj zoals meegegeven op de website van Lotto-Soudal:

“Op dit moment is het in de Vuelta nog een beetje afzien na mijn valpartij in de Tour de France. Ik hoop dat ik met de rustdag vandaag en de tijdrit morgen mijn lichaam nog wat kan laten herstellen. We krijgen hier in de Vuelta een heel lastig parcours voorgeschoteld, met vele hoogtemeters. Het is ook een harde koers, een situatie die je op training moeilijk kan simuleren. Hopelijk kan ik de komende weken, en dus ook op het WK, de vruchten plukken van deze Vuelta.”

 

“Ik kijk er alvast naar uit om de kleuren van mijn land te verdedigen. Als Belgen moeten we niet wachten tot de laatste klim om in actie te schieten, we moeten voordien al meeschuiven. Om te weten wat mijn exacte rol zal zijn, moet ik nog even afwachten hoe ik me na de Vuelta voel en in functie daarvan zal bepaald worden hoe ik het WK moet aanpakken. Ik hoop alvast op supercompensatie na de Vuelta.”

 

Vuelta rit 12 – rit 13 – rit 14

Posted

Rit 12 wordt gewonnen door A. Geniez die Dylan Teuns en Victor Campenaerts verrast, die allen deel uitmaakten van een grote groep vluchters die de klassementsrenners lieten gaan. Tiesj komt binnen met de grote groep en eindigt vandaag als 51ste.

 

Rit 13 krijgt een vrij gelijkaardig verloop. In de ruime kopgroep zijn oorspronkelijk 5 renners van Lotto Soudal mee. De rit wordt gewonnen door de onbekende Oscar Rodriguez die in de laatste lastige km Majka en Teuns verslaat. Bjorg Lambrecht wordt knap 4de. Tiesj heeft voor de groupetto gekozen en komt als 113de binnen.

 

Rit 14 wordt vooral gekleurd door Kwiatkowski die er samen met 5 anderen waaronder Thomas De Gendt bijna van in de start vanonder trekt. Maar uiteindelijk wordt ook Kwiatkowski als laatste overblijver van de vlucht gegrepen en dan maken de klassementsrenners er een boeiende finale van op de lastige klim naar Les Paeres in Nava.

Tiesj gaat met de groep van de klassementsrenners mee tot op 45 km voor de streep. Dan laat hij lopen maar is tevreden over het verdere herstel na de antibioticakuur tengevolge van zijn kniekwetsuur. Hij loopt binnen als 85ste.

Vuelta rit 10 en 11

Posted

Over rit 10  valt van uit het perspectief van Tiesj weinig te vertellen. Zoals verwacht werd de rit beslist in een massaspurt en gewonnen door Viviani. Tiesj kwam binnen met het peloton.

Rit 11 kreeg een totaal ander scenario. De langste rit werd fel bevochten. Zo duurde het tot 100 km voor een ontsnapping wat ruimte kreeg. Tiesj lag mee aan de basis van deze vlucht. Oorspronkelijk opgezet met 5 dikte de groep boven op de Alto do Covelo tot 19 aan.

Pinot, die op 2 min 33 van leider Yates stond maakte deel uit van deze groep waardoor het peloton nooit echt helemaal liet begaan al had die op een bepaald moment toch 4 minuten.

Dat er hard gestreden werd is af te lezen uit het gemiddelde de eerste 100 km. 49 km  het eerste uur. 48 km het tweede uur en dan te weten dat het nooit echt vlak werd.

In de kopgroep 3 man van BMC die uiteindelijk het laken naar zich toe trekken. De Marchi komt solo binnen. Er ontsnappen er nog een paar uit de kopgroep.

Tiesj eindigt als 6de. Hij mag daarmee tevreden terugkijken op deze zware rit wetende dat hij nog steeds herstellende is van een zware knieblessure die hem tot een antibioticakuur verplicht heeft.

https://sporza.be/nl/2018/09/05/benoot-toont-zich-in-vuelta-en-er-zijn-nog-veel-mooie-kansen/

Vuelta rit 9

Posted

De ontsnapping van 10 man rijdt een voorsprong bijeen tot 10 minuten. Het lijkt er op dat de klassementsrenners niet veel goesting hebben in wat als de zwaarste rit in deze Vuelta wordt beschouwd.

Uiteindelijk is het King die als aanstoker van de aanval het laken naar zich toetrekt en een tweede overwinning boekt. Simon Yates wordt de nieuwe leider.

Tiesj is actiever in het peloton dan de vorige dagen wat wijst op een positieve evolutie in het herstel van de gehavende knie.  Op zo’n 14 km voor de finish wanneer het peloton een lastige smalle kasseistrook onder de wielen wordt geschoven laat hij de groep gaan. Zich op dat moment ‘uit de haak trekken’ heeft geen zin.  Integendeel. Rustig aan doen en hopen op een verder herstel.   Blij dat hij de eerste rustdag gehaald heeft.

Vuelta rit 8

Posted

Heet, heter, heetst. Vandaag tot 38 graden. Niet waarvan men zegt dat het fijn koersweer is.

Tiesj kan beter dan verwacht het tempo aan ondanks de kniekwetsuur. Meer zelfs op zo’n 5 km voor de finish probeert hij nog ploegmaat Campenaerts te lanceren. Zonder succes evenwel. Na zijn demarrage laat hij lopen.

De rit wordt gewonnen door Valverde.

De eerste dag na zijn val heeft Tiesj tamelijk goed verteerd. Morgen staat een zware rit op het programma.  Hopelijk kan hij ook deze tot een goed einde brengen dan volgt maandag een rustdag.

Vuelta rit 7

Posted

De 7de rit is een rit waar de punchers een kans zouden moeten krijgen om het peloton te verschalken.

De ontsnapping van de dag krijgt nooit meer dan 3 minuten. Het peloton houdt de 7 vluchters onder controle.

Bij een korte beklimming, op 17 km voor de finish, zit Tiesj in de kop van het peloton in het wiel van Gallopin.   Hij tikt het achterwiel van Gallopin aan en gaat tegen de vlakte. Hij kan zijn wedstrijd voortzetten maar met een diepe snijwonde aan de knie. Afwachten dus wat de nacht brengt.

Gallopin wint deze 7de rit na een late uitval op een 3 tal km van de streep. Tiesj komt binnen als 172ste.

https://youtu.be/9sC5HG_87mM?t=89

 

Vuelta rit 5

Posted

De rit door het hete Andalusië wordt gewonnen door Clarke. Molard wordt de nieuwe leider.

Een wervelend begin met veel uitvalspogingen resulteert in een gemiddelde van bijna 48 km het eerste uur en dit op een sterk golvend parcours!

Ook Tiesj is actief in het eerste koersuur en komt bij km 55 bij de col van 3de categorie met een kopgroep van om en bij de 15 man even voorop.  Door de aanwezigheid van De Plus laat Sky echter niet begaan. Net daarna lukt de goede ontsnapping…zonder Tiesj. Aandringen heeft dan geen zin meer en binnenkomen op spaarmodus is dan de beste strategie. Hij eindigt de rit in de groupetto op meer dan 17 minuten van de winnaar.